Ученици от Червен бряг се включиха в национално състезание - викторина

„Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“ се проведе във Варна

Ученици от шест области участваха в национално състезание–викторина „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“. Състезанието бе организирано от ОДМВР–Варна, сектор „Детска престъпност” при Главна дирекция „Национална полиция” и Община Варна.

Състезанието отбелязва началото на лятната ваканция на децата и е заключителен етап на Националната програма „Работа на полицията в училищата“. Целта на програмата е да създаде модели за безопасно поведение у децата и да популяризира превантивната работа на полицейските служители в училищата. Тя е всеобхватен инструмент за обща превенция на децата и намира много добър прием от страна на родители, училищни власти и общественост. В рамките на два часа над 360 ученици от пети клас на 12 училища от Област Варна премериха сили, забавляваха се и спечелиха награди, осигурени от Община Варна.

Тази година участие в състезанието взеха и деца от градовете Шумен, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Червен бряг и Тополовград, благодарение на проект „Подобряване закрилата на детето и превенция на детската престъпност“ по българо-швейцарската програма за сътрудничество с бенефициент Главна дирекция „Национална полиция“, сектор „Детска престъпност”.

Училищата, които се включиха в инициативата бяха удостоени с почетни грамоти от ГД „Национална полиция”.