Николаево на ръба на бунт след жестоко циганско убийство!

"Има задържан за убийството на Дечо Дечев, но никой нищо не казва", твърдят жителите на селото

Страх е сковал българските жители на Николаево! Местните отказаха да застанат пред камерата на "Часът на Милен Цветков", за да разкажат за жестокото убийство на Дечо Дечев, което потресе селото.

Още преди няколко месеца Plevenutre.bg писа подробно за случая. Разтревожени жители на селото се свързаха с нас тогава, за да разкажат потресаващата история около намереното тяло на бившия пожарникар. Припомняме, че мъжът бе открит мъртъв в дома си на 17 декември 2014г. Човекът лежал в единия край на леглото си и го намерили с изгорял ляв крак до хълбока и изпепелен десен до коляното. Остатъците му буквално тлеели. Къщата не е горяла, в печката имало съвсем малко пепел. Всичко изглеждало така, сякаш че някой умишлено е запалил леглото от единия ъгъл. Спекулираше се, че мъжът се е задушил от дима, но за съселяните му истината бе друга. Всички бяха убедени, че заради 25-годишния си стаж на пожарникар няма как да допусне битов инцидент с пламъци да отнеме живота му.

Впоследствие се установило, че от дома на мъжа липсват телефона му, инструменти и други вещи. Вратите били отключени, а лампите светели, което според съселяните му изключва версията "самозапалване". Лежал в единия край на леглото, все едно, че някой го нагласил в тази поза. На сутринта на 17 декември жители на Николаево са видяли цигански каруци да препускат в галоп по улиците на селото.

"Намериха убиеца. Има задържан, но никой нищо не казва. Пълна мъгла е. Не знаем какво да правим, ще се свържем с телевизията. Хората тук са възмутени. Това е вече 3-то или 4-то убийство в селото. Ние сме като в Гърмен, настръхнали сме. При нас е същата работа! Става страшно! Превзеха ни... 400-500 цигани са и правят каквото си искат", информира ни отново жител на селото. По думите му, обаче, задържаният не може да няма съучастници. Ставало дума за непълнолетно местно циганче.

"Мислехме да викаме бойна група от Плевен, но новият квартален беше категоричен: "Викайте да ги бият и после нас кой ще ни защити?". Хората се плашат, не смеят да излязат на бойкот. Тук са все бабички и старци над 70 години. Нямаме младо поколение... А циганите са 25-30 годишни. Имахме една жена бита и изнасилена, има бити и пребити. Не знаем на кой свят сме.", проплака мъжът пред нашата медия.

Plevenutre.bg съдейства за среща на жителите на селото с предаването "Часът на Милен Цветков". На този етап обаче хората се страхуват да застанат пред камерата, за да разкажат за проблемите си. Ще продължим да следим случая.