Койнарски лекоатлет грабна за пети път титлата на Националния шампионат за юноши

Бегачът се състезава в надпревара с още 20 от най-бързите лекоатлети в страната

Най-добрият бегач в страната, Павел Танковски от СКЛА „Спартак” Койнаре, потвърди шампионската си титла за пети път. Койнарският лекоатлет спечели бягането на 2000 м с препятствия на провелия се през уикенда Национален шампионат за юноши и девойки младша възраст в София. Въпреки че Танковски за първа година се състезава с юношите младша възраст, той беше един от фаворитите за титлата, защото още през 2014-та се окичи със среброто при по-големите в същата дисциплина. Сега обаче подобри времето си, финиширайки за 6:37:20 мин., в надпревара с още 20 от най-бързите лекоатлети в страната.

Танковски проведе тактическо бягане като през повечето време темпото се водеше от другия конкурентен състезател, Златомир Радев /Панагюрище/. В последните 500 метра Павел направи мощна атака и успя да се откъсне на повече от 40 метра преднина пред останалите.

По традиция на тези турнири медалите на победителите връчват техните лични треньори. Така за пети път председателят на КЛА „Спартак” Данаил Ненков закичи златното отличие на своя възпитаник.