АБВ-Плевен за пиесата в Белене: Недопустимо е ученици да бъдат въвлечени в сцени на насилие

Случилото се е поредно посегателство върху българските деца, категорични са от плевенската структура на партията

От ПП АБВ - Плевен излязоха с декларация относно случая с пиесата, показана на о-в Персин през изминалия уикенд.

"Т.нар. "възстановка" в Белене, в която ученици играят ролите на палачи и жертви и насочват пистолети едни към други, е поредно посегателство върху българските деца. Недопустимо е ученици да бъдат въвлечени в сцени на насилие", отбелязват от местната структура на партията, допълвайки, че категорично се противопоставят на подобни експерименти с децата на България.

АБВ - Плевен призовава Агенцията за закрила на детето да провери случая.

"Съгласни сме, че миналото трябва да се помни. Но сме против злоупотребата с децата, ангажирани да участват в сцени на насилие и съзнателното им въвличане в криворазбрани спектакли пред погледа на преподаватели и представители на политически партии, които ръкопляскат. ПП АБВ смята, че е крайно време родители, учители, участници в политическия живот, общественици и всички ние да се противопоставим на това децата ни бъдат заливани ежедневно от сцени на насилие, цинизъм, вулгарност от телевизионния екран, от печатни и електронни медии", се посочва в декларацията.

ПП АБВ подема инициатива и ще предложи създаването на обществен съвет към СЕМ, в който да влязат представители на медиите, деятели на изкуството и културата, които със своя авторитет и морал да наложат ценности, валидни за европейското общество, каквото България заслужава.