Русенската болница ще си сътрудничи с УМБАЛ - Плевен в областта на неврохирургията

Ръководството на русенското лечебно заведение се е срещнало с доц. д-р Йордан Панов

Русенската болница ще си сътрудничи с Университетската болница в Плевен в областта на неврохирургията. Това съобщи д-р Йосиф Новаков - заместник-председател на Съвета на директорите на МБАЛ-Русе. За целта ръководството на русенското лечебно заведение се е срещнало с доц. д-р Йордан Панов, началник на клиниката по неврохирургия в Университетската болница в Плевен и републикански консултант по неврохирургия, който ще консултира русенските специалисти при лечението на тежки черепно-мозъчни травми. При необходимост доцентът ще извършва операции и в Русе, предава БТА.

"Травматизмът е бич. Все по-тежки стават травмите и все по-трудно се излиза от тях", отбелязва доц. Панов.

Началникът на отделението по неврохирургия в МБАЛ-Русе д-р Огнян Игнатов обясни, че случаите на травматизъм се увеличават с всяка изминала година, като за 2014 г. в русенската болница са били извършени около 80 операции по повод черепно-мозъчна травма.

Д-р Новаков каза още, че доц. Панов ще помогне на болницата в Русе и като организация, и като методи за лечение, а целта е повишаване на качеството на работата на лечебното заведение. Той коментира, че от около месец се водят и разговори с Министерството на здравеопазването за превръщането на МБАЛ-Русе в Университетска болница. Засега те са само на начален етап, тъй като трябва да бъдат покрити определени критерии.