Представят "По пътя на труповете от Плевен до Бристол" и в нашия град

Красимир Каракачанов ще презентира книгата на 8 юни

На 8 юни от 19 часа в плевенския "Ротари клуб" Красимир Каракачанов ще представи книгата "По пътя на труповете от Плевен до Бристол". Тя представлява научно разследване в отговор на мощна обществена реакция, предизвикана от скандална публикация, тиражирана извън границите на България и уронваща името на страната ни.

В последните десетилетия се появи тревожна тенденция авторитетни издания да пускат непроверени факти, а понякога и откровени лъжи. Ето един цитат от лондонското издание на енциклопедия на исляма:

"Но къде са турците, загинали в Плевен? Малко известен факт е, че повече от десетки хиляди мъртви били погребани в масови гробове, по-късно те били изкопани и продадени на английска фирма, която ги използвала като тор в британското земеделие."

Точно тази британска публикация предизвиква историческото разследване в новата книга "По пътя на труповете от Плевен до Бристол". В желанието си за изясняване на истината екземпляри от книгата са изпратени до над 30 посолства на различни държави.