БФС разследва побоя над плевенски футболисти в Мездра

На стадиона не е имало полиция, не са работили и охранителните камери

Дисциплинарната комисия към БФС се занимава със случая от Мездра, в който бяха бити юноши на Спартак (Плевен). Докато тече разследването и тя се произнесе, двама от футболистите на Локомотив са със спрени права, съобщи bTV.

Припомняме, че грозните сцени се разиграха след срещата между юношите старша възраст на двата тима. Двама футболисти на плевенския клуб и съдия са пострадаха. Спречкването започналo веднага след края на двубоя, завършил 0:1 за Спартак. Голът паднал в последните минути.

"Влязох в тунела и дойдоха възрастни хора и почнаха да ме удрят. Без каквато и да е причина. Яд ги е, че не могат да ни бият.”, каза младият футболист от „Спартак” Николай Веселинов. "Точно в тунела ме приклещиха там, опитаха се да удрят. Делегатът също седеше там без никаква реакция”, допълни съотборникът му Кристиян Иванов.

Треньорът на Локо Диан Попов има свое обяснение: "Един фен на „Локомотив” (Мездра), който ми се видя и пийнал, успя да влезе в тунела, и може би тогава да е ударил някое от момчетата на Спартак” (Плевен).

На стадиона не е имало полиция, не са работили и охранителните камери, тъй като тези изисквания за мачове от такъв ранг не били задължителни. Единственият охранител твърди, че е овладял ситуацията. "Пияният фен тука на вратата посегна да удари футблистите и аз го видях в гръб, хванах го и го изведох, после тука между футболистите си имаше вече спречкване".

"За първи път ми се случва по този начин да се реагира, да искат някакви саморазправи, да търсят такава изява, да се бият и да нападат децата, защото за мен това са деца”, заяви на свой ред треньорът на плевенчани Красимир Бислимов.

Реферът на мача Никола Петров също бил пострадал, но той отказа коментар. Двамата леко пострадали футболисти не са ходили на лекар, тъй като по думите им се били прибрали късно.