Община Искър осигурява топъл обяд за нуждаещите се

От днес започва набирането на заявление-декларация от желаещите да ползват услугата

Във връзка с процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Осигуряване на топъл обяд“ – 2015, Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, община Искър набира заявление-декларация за ползване на социалната услуга.

От днес – 9 юни до 19 юни /включително/ от 8.30 до 11.30 часа започва набирането на заявление-декларация от желаещите да ползват услугата в сградата на Домашен социален патронаж, град Искър. Проектът е с цел помощ и подкрепа на най-уязвимите групи от населението, като - лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, наследствени пенсии и пенсии несвързани с трудова дейност.

Необходимо е кандидатите при подаването на заявления-декларации да представят Документ за самоличност/лична карта, паспорт/; Ако в семейството има деца, родителите да представят акт за раждане на децата; Кандидати, освидетелствани от ТЕЛК да представят копие от Експертно решение на ТЕЛК. При необходимост от лицата може да се изиска предоставянето и на други документи. След приключване на приема, на 30.06.2015г. всеки подал заявление-декларация може да провери дали е одобрен в изнесения в община Искър списък на информационното табло.

Обществената трапезария е общинска дейност в структурата на Домашен социален патронаж гр. Искър, предоставяща социална услуга в общността, с капацитет 30 места, насочена към задоволяване на потребностите от храна на най-уязвимите лица.