Областният управител на Плевен назначава 200 безработни

Ангажират ги с дейности, свързани с предприемане на превантивни мерки по бедствия и аварии

На днешното си заседание Комисията по заетост, председателствана от зам.областният управител Красимир Иванов, прие предложението на Областна администрация Плевен за разпределение на 200 бр. временни работни места в населените места на Плевенска област, които да бъдат ангажирани с дейности, свързани с предприемане на превантивни мерки по бедствия и аварии. Хората ще бъдат наемани за период от 4 месеца, а техен работодател ще бъде Областният управител на Плевен Ралица Добрева, съобщават от администрацията.

Няколко са основните принципи, от които вносителите на предложението са се ръководили при определяне на бройките за съответните населени места – степента на потенциална опасност от наводнения, броя жители и териториалния обхват, реалната безработица, както и наличието и броя на назначените лица по сходни програми за временна заетост.

По време на дискусията в рамките на заседанието областният управител Ралица Добрева посочи неопровержими аргументи в подкрепа на предложението. Те бяха подкрепени с точни и конкретни факти от многократните проверки, извършени лично от госпожа Добрева и назначавани от нея комисии в последните 6 месеца.

„Бройките са недостатъчни, така че да задоволят изискванията на всички кметове, защото на територията на Област Плевен има 123 населени места, но разпределението е направено така, че да осигури подкрепа на най-възловите места какъвто е примера с поречието на р. Искър”, обобщи Добрева.

Тя призова общинските администрации, които ще осъществяват контрол върху работата на наетите лица, да бъдат стриктни и да следят не само за спазване на работното време, но и за качеството и количеството на извършената работа. „Това е помощ за вас и от вас зависи да се възползвате максимално ефективно от нея”, посочи още Областният управител на Плевен.