Ясна е програмата на плевенчаните за Европейските игри в Баку 2015

Ще стискаме палци на Борислава Ганева и Радослав Панталеев

След броени дни любителите на спорта ще станат свидетели на първите Европейски игри Баку 2015. Общо 127 от най-добрите български спортисти (67 мъже и 60 жени) ще представят страната ни в състезанията, които предстоят в азербайджанската столица от 12 до 28 юни.

България ще участва в 23 спорта: стрелба с лък, бадминтон, плажен волейбол, бокс, кану, колоездене на шосе, скокове във вода, фехтовка, акробатика, спортна гимнастика, художествена гимнастика, джудо, карате, самбо, спортна стрелба, плуване, синхронно плуване, тенис на маса, таекуондо, батут, триатлон, волейбол (мъже и жени) и борба.

Сред избранниците има и двама плевенчани, а вече е ясна и програмата им.

Ще стискаме палци на Борислава Ганева(Карате кумите) на 14 юни, неделя. Квалификациите, полуфиналите и финалите са разположени през целия ден. Стартът е 10.30 сутринта. Любопитен факт е, че плевенчанката е единствената участничка от Българската национална федерация КАРАТЕ, която ще представи страната ни в Баку. Борислава вече обяви амбициите си да атакува златото.

Боксьорът Радослав Панталеев пък излиза на ринга на 16 юни, вторник. Припомняме, че в края на февруари той спечели титлата в категория до 81 кг от 66-ия международен боксов турнир за купа „Странджа“, така че и пред него шансовете за силно представяне са налице.

БНТ HD ще излъчва пряко цялото българско участие в Баку.