ММА боец от Плевен с коефициент на интелигентност, колкото този на Бил Гейтс и Стивън Хокинг

"Не може да се издържаш само от ММА", сподели Деян Топалски

ММА боецът Деян Топалски гостува в предаването "Преди обед", а причината за визитата му бе повече от любопитна - според теста на МЕНСА е показал коефициент на интелигентност, колкото този на Бил Гейтс и Стивън Хокинг. А само 0,2 процента от хората по света могат да дадат този резултат.

"Не за първи път си проверявам коефициента на интелигентност. Интересът ми е чисто да се тествам във всяка една област. Направих го, излезна резултатът - и той е такъв. И преди резултатите са били подобни. Този тест беше изцяло визуален и ми беше лесно", сподели Топалски, който е завършил "Индустриален мениджмънт" в Техническия университет. 

Плевенчанинът разказа, че тренира от 9-10-годишен и се е състезавал в различни правилници. А в последните пет години - само ММА. Минал е през кикбокс, таекуондо, киокушин...

"Тренирам всеки ден без неделя. По някой път по два пъти - зависи дали съм в подготвителен период или нямам мач. Този спорт позволява да покажеш всичко, което си тренирал през живота си. Различни стилове - много разнообразен спорт. Смея да твърдя, че изглежда много по-страшно, отколкото е в действителност. Спортът като цяло ме научи да не спирам. Има победи, загуби, падаш-ставаш и продължаваш", сподели още боецът.

"Не може да се издържаш от ММА. Някой път парите, които печелиш, отиват изцяло за лечение на травмите. Винаги ми се е налагало да работя и нещо друго. Сега работя в сферата на туризма. Бил съм охрана, управител в строителна фирма... Няма срамна работа", допълни Топалски.