Борислава Ганева пред Plevenutre.bg: Искам медал от Баку и ще направя всичко, за да го спечеля

Представянето на плевенчанката на татамито ще бъде в неделя

Българската състезателка по карате Борислава Ганева вече е в Баку. 25-годишната плевенчанка ще представи страната ни на Първите европейски игри, чието откриване е тази вечер и ще бъде предавано пряко по БНТ HD. Представянето на нашето момиче също ще бъде излъчвано по националната телевизия в неделя, 14 юни. Ганева, която е от клуб "Левски", е придружена в Баку от клубния си треньор Ангел Стефанов и колежката му от Сърбия Роксанда Атанасов, която проведе тренировъчен лагер с нея.

Plevenutre.bg потърси Борислава, за да разбере какви са очакванията й за предстоящата надпревара.

"Искам медал и ще направя всичко, за да го спечеля. Във всяка категория има по 8 човека - първите 7 от Европейското първенство и една домакинска квота. Това е елитът на карате - най-добрите от ЕП. Конкуренцията е много силна и според мен този, който има по-добра тактика, ще спечели. Моите конкурентки са представителите на Хърватия, Турция, Финландия, Франция, Швеция, Русия и Азербайджан", сподели Борислава специално за нашата медия.

"След като се класирах за Игрите започнах сериозна подготовка - тренирах двуразово с моя личен треньор Ангел Стефанов, а след това заминах на лагер в Сърбия при Роксанда Атанасов. Тя е бивш състезател - една от най-добрите на Сърбия, а в момента е треньор на националния отбор там", допълни плевенчанката.

"Реглaментът ще е доста тежък - разделени сме на два потока по 4 човека и играем всяка срещу всяка, първите две от двата потока играят една срещу друга и победителките отиват на финал, а останалите две играят за трето място. Това са обща 5 срещи и е равносилно на максималния брой срещи на ЕП, където схемите са пълни - по 30 и повече състезатели", отбеляза още Борислава Ганева пред Plevenutre.bg.