Цветан Цветанов: За малките общини като Гулянци най-важно е да се пребори статуквото (Снимки)

Зам.- председателят на ГЕРБ връчи 150 партийни карти на новоприети членове

"Предстоят важни избори, може би най-важните за местните хора - това са местните избори. Те винаги разкриват перспективата или за добро, или да падне статуквото в една община, в която виждаме, че през последните години няма никаква промяна. В общини като Гулянци има много страх и популизъм, хората са изстрадали и се хващат за най-малката надежда, която може да се даде популистки. Партия ГЕРБ, за разлика от всички политически формации, говори истината и винаги сме казвали какво можем да постигнем в един управленски мандат. За Гулянци най-важното днес е да избере кмет, който е управленец, със силен екип, за да може да се навакса в новия програмен период. И това е Цецо Луканов.” Това заяви на среща с жители на община Гулянци Цветан Цветанов – председател на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.- председател на ПП ГЕРБ – Плевен. На срещата присъстваха Владислав Николов, народен представител и областен координатор на ПП ГЕРБ и Ралица Добрева, областен организационен секретар на партията.

"Нека да си припомним управленския мандат 2009 – 2013, когато управлявахме в един изключително тежък период за страната и Европа – период на тежката финансова икономическа криза. Успяхме все пак да положим основите и да приключим с дефицит от 0,48% , миналата година приключихме с 3,7 % дефицит, за тази година се предвижда дефицитът да е около 3 %. В момента приходните агенции работят много добре и се очаква и излишък. Има много политики, които трябва да бъдат реализирани във всички сектори.”, категоричен бе г-н Цветанов. „Когато говорим за енергия, когато говорим за тока, защото това е най-чувствителната тема в момента, трябва да кажем каква е истината. Анализът, който е направен показва, че НЕК е с дефицит от 3 милиарда и 700 милиона лева. Като 2 милиарда и 300 милиона лева са от АЕЦ Белене и Цанков камък. Енергетиката в страната е в това състояние заради популистките решения, които се взеха по време на управлението на Пламен Орешарски. През първото тримесечие на годината, при управлението на Борисов, НЕК е с печалба 25 млн.лева, като за същия период през миналата година НЕК е с дефицит от 94 милиона лева. Това, което правим в момента е да приемем закона за енергетиката, като спрем преференциалните цени за ВЕИ-тата и за централите в промишлените предприятия, защото те водят до увеличаване на дефицита.”

Общо 150 членски карти връчи зам.- председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Най-младият член на партийната структура в Гулянци е 18 годишният Николай Косаков. Има още 50 нови членове, които чакат своите карти.