Турски професор след поредната операция на Никола: Може да оставите всичко зад гърба си

Сега е нужно търпение и много внимание за пълното възстановяване на 22-годишното момче

“Може да оставите всичко зад гърба си.” С тези думи лекуващият лекар на 22-годишния Никола Ботев, е посрещнал майка му - Полина, след поредната операция, която беше извършена в Турция. Проф. Каан Ерлер няколко пъти повторил тези думи, тъй като тя не успяла да го разбере на момента.

"Всичко е изрязано - взети са проби от последните туморчета и от здравата тъкан също. Хистологията още е рано да се каже каква е, но там където е рязал до здраво е показало веднага, че тъканта е здрава и няма туморни клетки. Остана само една лезия - тази, за която ви казах и преди. На този етап е много малка и не смеят да я пипат, за да не се разнесе отново и да предизвика метастази. Искат да я наблюдават и след месец и половина, когато се направи контролен преглед на MRI/ядрено-магнитен резонанс/ ще кажат - нараснала ли е или е все същата. Ако не расте, може и да не я бутат. Ако обаче има и най-малко нарастване, вероятно ще има интервенция, но с кибернож. Според проф. Ерлер повече операции не трябва да се правят. Според него всичко вече е "зад гърба ни"", съобщи майката на Никола във Фейсбук.

"Пластичният хирург проф. Халюк Думан каза, че е рано да се каже кога може да си ходим, защото платното /присадената кожа от хълбока на Ники/ още трябва да се наблюдава и докато не са сигурни, че всичко е ок няма да го изпишат. Сега е нужно търпение и много внимание, за да се възстанови напълно нормално", допълни Полина Ботева.

Все още обаче са нужни средства за лечението на Никола - за контролите, за химиотерапията(ако се наложи) и за киберножа.

Сметката:

БАНКА "ОББ" АД, IBAN:BG15UBBS80021028317940 за Никола Колев Ботев