Христо Гърбов ще е “Министърът – женкар“ на плевенска сцена днес

Стартът на постановката е от 19:00ч. в ДКТ „Иван Радоев

Русенският театър ДТ"Сава Огнянов днес гостува на плевенска сцена със спектакъла “Министърът – женкар“ от Ст.Л.Костов. В главната роля ще се изяви актьорът Христо Гърбов, който се очаква да разсмее до припадък любителите на изкуството.

Стартът на постановката започва точно в 19:00ч. на 15 юни в ДКТ „Иван Радоев“. Режисьор e Пламен Панев. Участие ще вземат и Венцислав Петков, Иля Пепеланов, Косьо Станев, Любомир Кънев, Тихомир Благоев, Антония Чепарова, Евгения Явашева, Петя Венелинова, Ралица Константинова, Татяна Цветкова, Яна Стефанова-Хернани и Ясена Господинова.

Комедията на Ст.Л.Костов е написана през 30-те години, но все още министерското кресло е стабилно и чакащо поредния си стопанин, за да започне авантюрата от власт- пари- любов. Женските прелести се оказват десертът на властимащите. Министерският пост е и обкръжение на върволица от приятели, роднини, близки и познати, които използват момента, за да се уредят по-богато и по-добре. Вратата не се затваря за просители на това или онова-сякаш цяла България се изсипва пред министерския кабинет.