Деян Топалски: Не може да успееш в спортове като ММА, ако не си интелигентен

ММА боецът от Плевен е живото доказателство, че движението е най-добрата храна за интелекта

Плевенчанинът Деян Топалски се превърна в истинска сензация за националните медии през последните дни. Както вече писахме, ММА боецът прикова вниманието с високия си резултат на тестовете за интелигентност на МЕНСА. Топалски е показал коефициент, колкото този на Бил Гейтс.

Пред БНТ плевенчанинът сподели, че е бил отличник като ученик и в този вид спортове няма как да успееш, ако не си интелигентен. По думите му в България има финансов директор - каратист и програмист, който нокаутира в тежка категория.

Деян Топалски сподели, че е притеснен за младото поколение и ежедневните новини за нападения и убийства.

"Едно агресивно момче след два часа тренировка в залата излиза много по-малко агресивно от нея. Не му остава енергия да прави глупости извън залата, тъй като ние му я взимаме тук. По-трудния начин научаваш, че има по-голяма риба от тебе в морето", заяви Деян пред БНТ.

Той призовава за повече спорт в училище, защото вижда децата когато идват в залата. Топалски съветва родителите да се пазят от лесните решения - детето пред компютъра, където е по-безопасно. Той е живото доказателство, че движението е най-добрата храна за интелекта.