Клуб "ММА Плевен" с първа отборна купа!

Плевенският клуб по смесени бойни изкуства записа нова важна страница в историята си

През изминалия уикенд в столицата се проведе състезателният фестивал на бойните изкуства "Striking Games 2", организиран от "Българска федерация Кудо","Българска федерация Кунг Фу и Тай Чи" и домакините на събитието "Боен клуб България". Плевенският клуб по смесени бойни изкуства "ММА Плевен" взе участие с трима състезатели, които се включиха в две от фулконтактните дисциплини.

Веселин Стефанов участва в дисциплина "Сан Да" /мъже/ в категория до 65 кг и стана шампион. Това е първата шампионска титла на Веско в кариерата му. Михаил Енев, който е само на 17 години, взе решение да участва в две дисциплини - "Сан Да" /мъже/ в категория до 80 кг. и "Тотал Контакт файт"/младежи/ до 80 кг. На "Сан Да мъже" Мишо стана трети, а на "Тотал Контакт" - втори. Третият участник бе Симеон Симеонов, който игра в дисциплина "Тотал Контакт" /младежи/ в категория до 70 кг. и стана втори. Клубът е имал подготвена и състезателка, но не е имало записали се други жени за надпреварата.

С тези завоювани медали "ММА Плевен" взе и отборна купа за трето място, което е и първият им отборен трофей досега, съобщиха от клуба за Plevenutre.bg.

На "Striking Games 2" се изяви още един плевенчанин - бивш кадър на клуба, който учи право в София и тренира в "Питбулс" - Даниел Бетов. Той се пребори за първото място в дисциплина "Сан Да" /мъже/ в категория до 70 кг.

Зам. министърът на Министерството на образованието и науката Ваня Кастрева бе сред официалните гости на състезанието и награди част от състезателите.