"Урок" открива "София Филм Фест" в Плевен (Видео)

Предвидена е и среща на публиката с един от актьорите във филма

Остават 3 дни до началото на второто издание на "София филм фест" в Плевен. Киномаратонът ще бъде открит с филма, вдъхновен от вестникарското заглавие "Учителка обра банков клон в Плевен" и носител на престижни международни награди - "Урок" на режисьорите Петър Вълчанов и Кристина Грозева.

Предвидена е и среща на публиката с един от актьорите в лентата, както и с директора на "София Филм Фест" - Стефан Китанов, съобщават организаторите.

"Урок" е вдъхновен от обира в плевенска банка, извършен от учителката от Славяново Поля Даскалова. На 15 март 2010 г. малко преди 17 часа жена, скрита под перука, плътен розов шал и големи черни очила, влезе в банка на централния оживен булевард “Данаил Попов” и задигна над 20 хиляди лева. Няколко дни по-късно полицията обаче я разкри и се оказа, че семейството на Даскалова имало дългове около близо 30 хиляди лева. Поля предприела крайната стъпка от безизходица. Към днешна дата се знае, че живее във Франция.

Главната роля в "Урок" е поверена на актрисата Маргита Гошева. В лентата участва и Иван Бърнев, познат от предаването "Хъшове". Прожекцията ще е в 19 часа на 19 юни в Кино Арена Central Mall Pleven / Сентрал Мол Плевен.