Състави от 7 общини ще излязат на сцената на летния театър на 21 юни

Предстои регионалният етап на ХІ Национален събор на българското народно творчество в Копривщица

На заседание на експертната комисия, председателствана от зам.областния управител Красимир Иванов, бяха утвърдени подробностите около провеждането на Регионалния етап на ХІ Национален събор на българското народно творчество в Копривщица.

Общо 30 са подадените за участие заявки от Плевенска област, като общият брой на участниците е 327 души.

На сцената на Летния театър в парк Кайлъка на 21.06.2015 г., /неделя/ от 09.00 часа ще се изявят състави от 7 общини на територията на Област Плевен – Плевен, Червен бряг, Долна Митрополия, Белене, Гулянци, Никопол и Пордим. При лошо време Регионалният кръг от Националния събор за българското народно творчество в Копривщица ще се проведе в зала Катя Попова в същия час. Входът е свободен.

Oт Областна администрация - Плевен припомнят, че тази година ще бъде отбелязан 50 годишен юбилей от създаването и това негово издание ще премине под патронажа на Ирина Бокова - генерален директор на ЮНЕСКО. Националният събор в Копривщица се провежда през 5 годишен интервал. На предходното издание на фестивала желаещите да участват в него от Плевенска област са били 19 бр.