Проект срещу цигарите на плевенски ученици бе отличен от Красен Кралев и Петър Москов

Мисия

18-06-2015, 19:44

Снимка:

ММС

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Проект на ОУ "Св. Климент Охридски" спечели първо място в конкурса „Проектът на нашия клас – живот без тютюн"

Министрите на младежта и спорта Красен Кралев и на здравеопазването Петър Москов, заместник-министрите на образованието Ваня Кастрева и на културата Боил Банов и съветникът към Представителството на Европейската комисия в България Христо Христов участваха в церемонията по обявяване на победителите в седмото издание на Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – живот без тютюн 7”.

Плевен има повод за гордост, защото във възрастовата група 1-4 клас първото място завоюва проект със заглавие: „Без тютюнев дим съм здрав и силен”, на ученици от 3 „б” клас от Основно училище „Св. Климент Охридски” - Плевен, с ръководител Хризантема Стефанова.

"Победителите трябва да сте много горди, защото конкуренцията помежду ви беше сериозна. Постъпиха 57 проекта с участието на близо 3000 ученици. Комисията трудно успя да открои най-достойните проекти, имаше много интересни решения, което ни кара да се чувстваме доволни и щастливи, защото този национален конкурс се оказа много успешен проект. Аз като министър на спорта ще ви кажа, че спортът е една добра алтернатива на пушенето. Той е начин на живот, който е много здравословен, затова препоръчвам на всички да спортуват", обърна се министър Красен Кралев към финалистите, чиито творчески проекти бяха отличени с различни предметни награди. "Вашата роля е не само вие да не пушите, ами като видите родителите си и по-големите от вас – братя или сестри, да ги откажете от цигарите. Горещо ви препоръчвам спорта като алтернатива на пушенето.”

Красен Кралев подчерта още, че спортното министерство роботи в синхрон с министерствата на здравеопазването и на образованието за превенция над заболяванията и вредните зависимости сред подрастващото поколение.

„Тютюнопушенето пречи на това да бъдете силни. Пречи на това да можете активно да се движите. Тютюнопушенето уврежда дълготрайно органите ви. Не започвайте да пушите. Това е добрият и мъдрият избор”, поощри децата здравният министър Петър Москов.

Пълният списък на отличените проекти в конкурса може да видите на сайта на Министерството на спорта