Плевенчанката Ани Цолова: И аз съм пришълец в София, да ме изгонят ли?

"Всеки трябва да понесе санкции, за да узакони къщата си", заяви Цветелин Кънчев

"И аз съм пришълец в София, да ме изгонят ли? Като си дошъл на едно място, трябва да спазваш правилата. Аз имам регистрация, да. Проблемът е в неспазването на правилата - няма значение дали си дошъл вчера или преди 20 години". Така тв водещата в Нова телевизия Ани Цолова, която е родом от Плевен, коментира "горещата" тема от последните дни и седмици – напрежението с ромското население в "Орландовци" и Гърмен.

По думите на Цветелин Кънчев българите нямат нищо срещу кореняк циганите там - имат против пришълците и незаконното строителство Той посочи, че именно проблемът с незаконното строителство в цяла България трябва да бъде кардинално решен и всеки трябва да понесе санкции, срещу които да узакони къщата си.

"Гетото е и Игнатево, и Градец. Това са гета на беззаконието. Идете и вижте как се живее, чуйте хората. Напрежението заради изборите са едната страна на монетата. Другата страна е липсата на социализация на това малцинство”, коментира евродепутатът и активист на ВМРО Ангел Джамбазки.

"Аз много държа и на циганите, и на агитките, да бъде направен наркотест. Ще бъде много интересно”, коментира на свой ред лидерът на "Евророма” Цветелин Кънчев. И той, и Джамбазки се обединиха около тезата, че етническото напрежение се политизира и то често пъти с абсолютно користни цели. Кънчев обвини представителите на ДПС, че "яхат" ромската тема и я използват, за да набират електорат.