Поставят паметник на проф. Асен Златаров в Плевен

Мисия

22-06-2015, 09:26

Снимка:

ПГХЕТ-Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Средствата, необходими за изграждането му, ще бъдат събрани посредством дарения

На предстоящата общинска сесия ще бъде разгледано предложение от ръководството на професионална гимназия по електроника и химични технологии “Проф. Асен Златаров”, инициативен комитет и училищно настоятелство при ПГЕХТ “Проф.Асен Златаров” за поставяне на монументално-декоративен елемент – паметник на проф. Асен Златаров, във връзка с отбелязване на половин вековния юбилей на гимназията и 130 години от рождението именития български общественик.

Проф. Димитър Стойков ще внесе предложението на заседанието, което ще се проведе на 25 юни (четвъртък) от 09,00 часа в Конферентната зала на Община Плевен в сграда “Гена Димитрова”.

Преди два месеца директорът на ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров” - Плевен, г-н Калин Йончев, направи първа символична копка във връзка с изграждането на монумента. Той ще бъде разположен в двора на гимназията и се очаква да бъде завършен до февруари 2016 година. Средствата, необходими за изграждането му, ще бъдат събрани посредством дарения, за които дарителите ще получат свидетелства за дарение.