Над 70 кила тютюн иззе плевенската полиция през уикенда

Отново мащабни акции срещу търговците от Буковлък

Над 70 килограма насипен тютюн и 4 кутии със заготовки за цигари всяка по 200 къса иззеха при мащабни акции през почивните дни плевенските полицаи.

На 19 юни, при проверка на лек автомобил "Опел Астра", управляван от 45-годишен от село Буковлък, са открити към 22 килограма тютюн, предадени с протокол от пътувалата в колата 27-годишна от селото Буковлък. По случая е уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура - Плевен. Нанесената щета за републиканския бюджет от невнесен акциз е в размер на около 3344 лева.

Същия ден, служители от Първо РУ – Плевен проверили в центъра на село Опанец „Опел Астра“, управляван от 40-годишен от село Буковлък. В багажното отделение са намерени 84 пакета - към 8 кг ситно нарязан тютюн, без акцизен бандерол. Намереното количество е прибрано за съхранение в Първо РУ. Полицаи от същото управление спрели за проверка в района на Опанец и лек автомобил „Фолксваген Шаран“, с водач 27-годишен от Буковлък. От багажника са иззети 182 пакета в различни разфасовки, тютюн за пушене - към 40 кг. За случаите е уведомен дежурен прокурор при РП - Плевен за престъпления по чл.234, ал.1 от НК. Образувани са три досъдебни производства.

Още 2.5 кг контрабанден тютюн и 4 кутии със заготовки за цигари по 200 къса намерили плевенските полицаи в района на пазар в областния град, където са засечени четирима улични търговци от Буковлък. Нарушителите са 32-годишна, 25-годишен, 38-годишен и 42-годишен.

На другия ден, на пак на пазара са иззети още 900 грама насипен тютюн. Нарушителите са 35-годишна, 33-годишен, 38-годишен, от село Буковлък.. Съставени са три акта по Наредба на Община Плевен. Проверките продължават.