Светослав Бърканичков поема Белите орли!

Двукратният шампион на България официално застава начело на плевенския тим

Светослав Бърканичков поема тима на Белите орли, който тази година ще се бори в А ОФГ. Plevenutre.bg научи подробностите от самия Бърканичков. Припомняме, че "орлите" финишираха първи през изминалия сезон в Б ОФГ - Изток, а футболната легенда пък бе сред водещите фигури на Левски 2007 в Северозападната "В" група.

"Поверенa ми е зaдaчaтa дa сформирaм мъжки отбор, кaкто и детско-юношескa школa. Товa е предизвикaтелство зa мен, но мисля, че нямa дa имa проблем дa се спрaвя. Знaм с кaкво се зaхвaщaм, знaм кaкво ме чaкa, но съм от хорaтa, които никогa не се предaвaт. Целтa е не сaмо дa пребивaвaме по окръжните групи, a с тенденции зa много по-нaвисоко. Въпрос нa време и нaй-вече нa търпение. Ще се опитaме дa изградим нещо, което дa е истинско и с перспективa. Зaд клуба седят сериозни хорa и вярвам, че ще се получaт нещaтa.", коментира Бърканичков. Той допълни, че към момента все още не е решил дали да се посвети изцяло на новото си амплоа и да окачи бутонките.

На наставника на Белите орли му предстои доста работа в близките седмици, която ще е свързана с окомплектоването на тима. Сред основните му цели е да бъдат привлечени талантливи плевенски кадри.

Светослав Бърканичков е играл за Спартак (Плевен), Сторгозия, Черно море, Нафтекс, Шумен, Видима-Раковски, Светкавица, Левски (София), Локомотив (Пловдив), Белите Орли, Ботев (Криводол), Гигант (Белене), Ювентус (Малчика) и за полските Корона (Киелце), ЛКС (Лодз) и Радомак. Шампион e на България през 2001 с Левски (Сф) и през 2004 с Локомотив (Пд), вицешампион и носител на Купата на ПФЛ през 1997 г. с Нафтекс. За Шампионска лига е изиграл 2 мача за Левски. Бърканичков е известен и с участието си в шоуто "Сървайвър", където отново демонстрира висок спортен дух пред предизвикателствата.