Обявиха летните занимания за плевенските деца и младежи

Общината организира “Ваканция в Плевен – Лято 2015”

Летни занимания за децата и младежите на Плевен организира Общината с мото “Ваканция в Плевен – лято 2015”. На пресконференция проф. д-р Димитър Стойков разясни подробно проявите, които ще забавляват малчуганите, а и не само, през идните два месеца.

"Тази година решихме да организираме по-мащабно ваканцията на децата. Подготвихме за юли и август план-график за различни занимания - всеки според наклонностите и дарованията си. Без ограничения за възрастта. И възрастните могат да се включат", подчерта кметът.

Ето и част от организираните мероприятия:

- Арт работилница на открито пред Арт центъра ще е на разположение през целия месец юли. Ще се работи по различни материали.

- През август са планувани уроци по рисуване - отново в Арт центъра. Децата ще могат да се запознаят с различните техники на рисуване.

- Фоторазходка е проява, планирана от РИМ Плевен и ще се състои през юли. Заниманието ще е по фотография и ще се води от музейни специалисти. Младите фотографи ще могат да се обучат на различни техники при заснемане. Ще се предлага и редене на пъзели.

- Детско-юношеската школа към театъра ще има две представления в Градската градина, пред оркестрината.

- Клуб по спортни танци "Дъга" организира курсове като заниманията ще са на площада. След всеки курс шще има концерти на открито.

- Плевенската скаутска организация лагер в градската градина през август.

- Ваканция ще има и на тенис кортовете. Тенис клубът организира тренировки за всички любители.

- Всяка сряда в градската градина ще има музикални вечери с талантливи плевенски деца.

- Неделните вечери на площада предвиждат неделно хоро с участие на различни състави от града, включително и професионалистите от Северняшкия ансамбъл.

Графикът ще бъде представян на афиши и чрез медиите, като така родителите ще имат информираност за всяка една проява от инициативата. "Всички организации се включват на доброволни начала в нея - няма хонорари, лекторски и т.н.", отбеляза Йонита Иванова, началник на отдел „Образование и култура” в Община Плевен.