Официално: Цветан Антов е кандидатурата на АБВ за кмет на Плевен

Структурата на листата за общински съветници на АБВ ще бъде готова до 15-ти юли

Цветан Антов е кандидатурата на АБВ за кмет на община Плевен. Той ще води и листата за общински съветници на предстоящите местни избори на партията на Първанов.

Решението е взето на заседание Общинския съвет на ПП АБВ - Плевен на базата на проведени събрания в партийните организации на територията на общината, които са направили своите номинации. Всички са предложили Цветан Антов за кмет и водач на листата.

Структурата на листата за общински съветници на АБВ ще бъде готова до 15-ти юли.

Цветан Антов е бивш баскетболист, основен състезател на националния отбор на България, Спартак (Плевен), Лориен (Франция) и Лил (Франция) през 90-те години на ХХ век. Той има бронзов медал от европейското първенство с младежкия национален отбор по баскетбол, две шампионски титли и една купа на България със Спартак (Плевен). Като капитан на тима има съществена заслуга за най-големите европейски успехи на клуба. С Цветан Антов в редиците си Плевен побеждава най-титулованите клубове на Стария континент Реал (Мадрид), Партизан (Белград), Бенфика (Лисабон) и др. в турнирите на ФИБА през 1995 и 1996 г. След прекратяването на състезателната си кариера Антов става старши треньор на плевенския Спартак, а по-късно и президент на клуба.