Испански дизайнери гостуват на 60-ия Парад на модата в Плевен

Плевен Лайф

23-06-2015, 15:56

Снимка:

Парад на модата/ Фейсбук

Автор:

Ралица Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Юбилеен "Парад на Модата" в Плевен този уикенд

Плевен ще бъде домакин на юбилейния "Парад на модата"

Градът на Панорамата ще се превърне в столица на модата

За първи път в историята на Парада на модата в Плевен участват освен 10 български дизайнери от София и Варна и гости от Испания. Това са проф. Хайме Пикер и Драгомир Красимиров. Заедно с българските си колеги те ще представят 60-тия Парад на модата в Плевен, който е на 28 юни – неделя, в театър "Иван Радоев".

Дизайнерите от Испания - Проф. Хайме Пикер и Драгомир Красимиров са първите чуждестранни създатели на мода, които лично ще представят свои колекции на плевенския моден форум. Проф. Пикер е изключителна световноизвестна личност. Преподавател е в Академията за мода в Мадрид, с участия в световните форуми на модата в Ню Йорк, Милано, Лондон и Мадрид. Драгомир Красимиров, който е с българско потекло и възпитаник на проф. Пикер, е носител на престижни награди за млад дизайнер, създател на модни колекции и на театрални костюми. Това съобщи днес в пресклуба на БТА режисьорът на модното събитие Георги Ангелов.

Той допълни, че по-различното тази година е фактът, че събитието няма да се осъществи в столицата София, а в Плевен, който ще се превърне в столица на модата. Спектакълът, който ще се изнесе на подиума, ще бъде доста авангарден и странен. „Стремял съм се да съчетая пластика-дреха, пластика- светлина и музика в едно. Имаме 20 жени манекени, 20 деца, 7 тийнейджъри и един мъж, който ще представи и колекцията на българските дизайнери и модели на Хайме Пикер“. Според Ангелов това събитие ще се превърне в национален мащаб, тъй като ще бъдат представени колекции на 12 дизайнери с над 300 модела.

„Колекцията, която ще представим на плевенския подиум ще бъде цветна и пъстра дамска мода. Това не са просто облекла, а са цели ансамбли от аксесоари, тюрбани, шапки и облекла. За мен визията е важно да не е само с облекло, а изграждането на цялостния стайлинг. Силата ми е в това да стилизирам“, коментира младата дизайнерка от Плевен Рене Емил, която от 11 години има своя модна компания.

Специалният гост от Испания – 25-годишният Драгомир Красимиров се чувства горд да направи ревю в Плевен. Въпреки че от 6-годишен живее в Испания, младият творец заяви, че не си е загубил нито родния език, нито чувството за българин. „Винаги ми е било мечта да направя ревю в родния си край и да покажа продукта, който с много любов изкарваме на пазара и се опитваме да защитим. В моя случай стила е много елегантен, дрехите са в много неутрални цветове. Колекцията е вдъхновена от книгите по анатомия от края на 19-ти, началото на 20-ти век и се казва „Елементи на органографията, анатомията и хигиената. Аксесоарите също имат присъствие, но нямат главна роля. Затова определям стила си по-минималистичен“, коментира младият професионалист.