Арт школа "Колорит" ще представя България на Световен форум в САЩ

Плевенските деца ще творят пред Белия дом

Творческият екип на арт школа "Колорит" - Инна Чулева - 8г., Никола Ангелов - 10г., Кристина Гечевска - 12 г. и техният арт педагог Майя Ананиева, ще представят България на 5-ия Световен детски фестивал във Вашингтон - САЩ. Правото на участие бе заслужено, след като талантите станаха победители в 5-ата Световна Олимпиада по изкуства за деца от 8 до 12 годишна възраст в категория "Рисунка и живопис", рисувайки на тема "Моят любим спорт".

Световният арт форум ще се проведе от 30 юни до 4 юли 2015 г. в "Парка на Президента" - The Ellipse, пред Белия дом.

Обобщаващата тема на тазгодишния форум е "Творчество, разнообразие и единство". На 30 юни децата ще рисуват на тема "Околна среда и екология", на 1 юли темата за творчество е "Креативност и вдъхновение", на 2 юли - "Мирът и приятелството". На 3 юли всички участници ще могат да посетят художестени галерии, музеи и исторически забележителности във Вашингтон. На 4 юли по специална програма ще бъде отпразнуван Националния празник на САЩ в National Moll.

На 30 юни, по време на арт изявите, плевенските деца ще имат среща и с Посланика на България в САЩ - Н.Пр. Елена Поптодорова, съобщават от школата.

Организатор на Световния детски фестивал е Международната фондация за детско изкуство, а нейн партньор за България е Фондация "Култура плюс", чрез която се осъществяват всички творчески и организационни контакти.