Продават на търг работещ завод на Христо Ковачки в Плевен

Животът

27-06-2015, 14:00

Снимка:

БНТ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Консервната фабрика "Сторко" е сложена на тезгяха с начална цена 6.4 милиона лева

Консервното предприятие "Сторко" в Плевен, което е контролирано от Христо Ковачки, се продава на търг заради просрочени задължения. Това става ясно от регистъра на частните съдебни изпълнители, през който е обявен търга, пише "Капитал". Началната цена за предприятието е 6.4 млн. лв., което е доста под оценката му. Причината е, че това е вторият поред търг с опит да се продаде заводът. Пазарната стойност на имота е определена на 8.54 млн. лв. и по закон при първи търг началната цена е 75% от стойността, а при втория – 80% от цената на първия опит за продажба.

Не е ясно кой точно е поискал продажбата на "Сторко". Възможно е това да е компания или физическо лице, отпускало заем на "Сторко", а може и търгът да е заради дългове на "Магазини Европа", които са собственик на имотите и сградите му. В обявлението за продажба няма посочен взискател, няма и информация дали търгът е заради дългове на веригата магазини или на самото "Сторко".

Крайният срок за подаване на оферти е 29 юни, а на следващия ден ще бъде обявен купувачът след търг с устно наддаване, ако има конкуренция. Имотът е ипотекиран в Общинска банка и има възбрана в полза на Община Плевен.