Юли пристига с порои и гръмотевици

Има условия за значителни количества дъжд и в оставащите два дни на юни

Краят на юни и началото на юли ще бъдат съпътствани от дъжд и гръмотевици, сочи прогнозата на НИМХ към БАН.

И през следващото денонощие облачността над страната ще е значителна. През деня на много места, главно в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд, в следобедните часове на места интензивни и с гръмотевици. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Остава хладно за края на юни с максимални температури в Плевен между 22° и 27°.

В последния ден от месеца облачността над страната ще остане значителна и на много места ще има валежи, в часовете около и след обяд придружени с гръмотевици. Има условия за значителни количества дъжд. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Преобладаващите максимални температури за Плевен отново ще са в рамките на 22° и 27°.

Юли ще започне с хладно и предимно облачно време. На много места с валежи, в отделни райони значителни. В четвъртък над по-голямата част от страната облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време. Значителна ще се задържи облачността над Североизточна България, където ще има и превалявания. Температурите слабо ще се повишат.