Цецка Цачева: Няма драма, че коалиционните партньори ще излъчат отделни кандидати за местните избори

Цачева коментира ситуацията с проф. Димитър Стойков и Георг Спартански в Плевен

"На последните избори гласовете бяха основно за център дясно, но не достатъчно, за да може ГЕРБ да направи самостоятелен кабинет. Затова отидохме на вариант коалиция. Няма да крия, че това не беше лесно, но всички партии в коалицията успяхме лека по лека да намерим удобното управление за страната. Но с доста компромиси", заяви в студиото на Канал 3 пред Илиана Беновска Цецка Цачева.

Тя обясни, че няма лошо всички партии от управляващата в момента коалиция да предложат свои кандидати за местните избори. Стига да не се застъпват в борбата за един и същ град. Както това стана в Плевен. Припомняме, че там за кметския пост ще се борят проф. Димитър Стойков от ГЕРБ и Георг Спартански от Реформаторския блок.

"Ние сме различни политически субекти. Във всеки едни избори е нормално всеки да тръгва със собствени кандидатури, най-малко, за да се види относителната тежест на всеки един от партньорите в мнозинството, които сме. За мен в това няма драма. Драмата е на друго място. Има не малко големи областни градове, в които е възможно ние помежду си да сме си опоненти, и без да подценявам позицията на "левицата "в Плевен, но там основно противопоставянето и битката ще се води между нас и реформаторите.", коментира Цачева.