4-годишен плевенчанин бе най-малкият участник във велоинициативата на кмета

Всички колоездачи получиха грамота за участие

4-годишният Валентин бе най-малкият участник във велоинициативата „Спорт без дрога” на кмета на Плевен проф. Димитър Стойков. Събитието се състоя вчера – 28 юни и въпреки сутрешният дъжд ентусиазираните колоездачи се включиха във велопохода, посветен на Световния ден за борба с наркоманиите. Колоната колоездачи, водена от кмета проф. Димитър Стойков и депутатът от ГЕРБ Владислав Николов, стартира в 10.00 часа от началото на велоалеята при читалище „Съгласие”.

На входа на парк „Кайлъка” всички колоездачи получиха от кмета грамота за участие. Проф. Стойков отбеляза, че е доволен, виждайки хора от всички възрасти, но че е особено щастлив да види толкова много деца. Той допълни, че борбата и превенцията на наркотичните зависимости е задача на лекари, родители, управници и на всички нас. Проф. Стойков изслуша проблеми, поставени от велосипедистите и лично се ангажира с тяхното разрешаване в изключително кратки срокове. Походът продължи до язовирите в Кайлъка, съобщиха от ПП Герб.

Инициативата не е със състезателен характер и нейната основна цел бе да насърчи спортните занимания на млади и стари като чудесна превенция на един от най-сериозните проблеми на съвременното общество – наркоманията.