Разбиха престъпна група за телефонни измами при акция в Левски и Павликени

Задържани са петима

Полицейска операция е проведена вчера на територията на градовете Левски и Павликени, информира МВР. Действията са реализирани от служители на ГД „Национална полиция“, съвместно с колегите им от областните дирекции в Благоевград, Плевен и Велико Търново.

В хода на акцията са задържани мъже, съпричастни към извършена телефонна измама в Банско. Паричната сума била присвоена по познатата схема – необходими средства за освобождаване на колетна пратка.

За срок до 24 часа са задържани петима криминално проявени мъже, четирима от тях и осъждани - Г.П. /26 г./, многократно регистриран за престъпления по чл. 194 и чл. 209 от НК; И.Ф. /48 г./ с регистрации по чл. 209 от НК, осъждан; К.А. /24 г./ с криминалистически регистрации по чл. 209 и чл. 210 от НК, осъждан; П.П. /35 г./ - с регистрации по същите членове от НК и осъждан; М.Ж. /20 г./, регистриран за престъпления по чл. 209 от НК, осъждан.

При проведените действия по разследването, на адресите на петимата са намерени и иззети множество мобилни апарати, SIM карти и картодържачи. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани на наблюдаващ прокурор при Районна прокуратура - Банско. Работата по доказването на престъпната дейност на петимата продължава.