Спартак (Плевен) с най-младия отбор в "Б" група

Бойко Цветков и възпитаниците му са на лагер в Гривица до 8 юли

Спортно-техническият щаб на Спартак (Плевен) определи на кои футболисти ще разчита през новия сезон. Става дума за група от 22-ма играчи, които вече са на лагер в Гривица. Подготовката там ще продължи до 8 юли. 

Както се очакваше в мъжкия отбор на този етап не попадат петимата футболисти, родени след 1997 г. - близнаците Кристиян и Виктор Иванови, Траян Димитров, Даниел Гергов и Виктор Митов. Те ще продължат да играят в отборите от ДЮШ и ще са на разположение на старши-треньора Бойко Цветков, който ще ги наблюдава, съобщава сайтът на Спартак.

Въпреки невключването на най-младите в състава, отборът със сигурност ще е на най-ниска средна възраст сред 14-те редовни участници в "Б" група - едва 21 години и половина. След напускането на вратаря Станислав Антонов най-опитен в отбора остава Тихомир Тодоров, който е на 28 години и по всяка вероятност ще е новият капитан на "синьо-белите". На 26 години е новопривлеченият страж Димитър Пантев. Други играчи с опит са централните нападатели Стефан Христов (25) и Цветомир Тодоров (24), Кристиян Григоров (24), Васил Шопов (23), Николай Ботев (22). Всички останали футболисти са между 18 и 21 години.

Футболистите в Спартак (Плевен):
Вратари: Димитър Пантев, Марин Орлинов
Защитници: Кристиян Григоров, Живко Господинов, Стенислав Георгиев, Борислав Желязков, Пламен Тенев, Георги Пейчев
Полузащитници: Антони Иванов, Тихомир Тодоров, Васил Шопов, Христо Кирев, Пламен Илиев, Ивайло Тодоров, Християн Василев, Лилян Маринов, Иван Денков, Жулиен Бенков, Николай Ботев
Нападатели: Стефан Христов, Преслав Антонов, Цветомир Тодоров