Лепнаха пробация на мъж от Буковлък, нападнал кмета Росен Русанов

Подсъдимият опитал да го удари с брадва

Плевенският съд наказа с шест месеца пробация С.Г.А. от Буковлък заради непристойни действия спрямо кмета Росен Русанов и нарушаване на обществения ред.

Става дума за случая от 4 февруари тази година, когато в центъра на селото възникна масово сбиване. Тогава пристигналите полицейски служители на Първо РУП – Плевен установиха, че след възникнал скандал между двама мъже на 58 години и 36 години от Буковлък са извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводени с псувни, викове и нанасяне на удар с брадва по лек автомобил "Ауди А6" с русенска регистрация, собственост на 56-годишен мъж от гр. Русе, ползван от едното лице - 58-годишния мъж. При опит за намеса от страна на кмета Росен Русанов, 36-годишният С.А. оказал съпротива и опитал да го удари с брадвата в областта на главата.

С решението си от 30 юни, което е вследствие на споразумение, съдът постановява пробация за подсъдимия - задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от шест месеца и регистрация по настоящ адрес, при явяване и подписване два пъти седмично.