Изграждат кът за отдих в Николаево по проект

Предвидени са и дейности по озеленяване

Празник на зетьовете и снахите събра жителите на плевенското село Николаево в местност близо до реката. Тържеството уважиха кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков, народният представител от ГЕРБ Владислав Николов и общинският председател на партията Мартин Митев.

Кметът на село Николаево Ваня Орозова приветства гостите и жителите на населено място. На празника тя зарадва хората и с новина за нови придобивки. „На това място по проект, защитен в Министерство на околната среда и водите, ще бъде изграден кът за отдих, навеси с пейки и маси. Предвидени са и дейности по озеленяване. Работата по проекта ще започне веднага.”, обяви кметът на село Николаево Ваня Орозова. Тя благодари на народния представител Владислав Николов за помощта, на кмета на Плевен проф. Стойков за неотменната подкрепа във всички инициативи, които касаят селото и хората, както и на своя екип. „Бъдете живи и здраве. Нека снахи и зетьове да влизат във всеки дом и в него да се раждат здрави и хубави деца, внуци и правнуци”, каза още Ваня Орозова.

Кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков поздрави жителите на Николаево. Той подчерта, че съхраняването на българските традиции е запазило народа ни в дългите години на робството. „Българските традиции, българската култура, писмеността и традициите са стожерите на нашата нация. Това е изгражда нашата идентичност като членове на ЕС, където ние влязохме с честта и достойнството на българи, на народ с богато историческо минало.”, каза кметът на Плевен проф. Стойков.

Той подчерта, че благодарение на европейската солидарност в Плевен и Общината до момента има подписани договори за 182 млн. и половина лева. „Това, което ни очаква е реализирането на проекта за водния цикъл за 155 млн. От първото правителство на господин Борисов получихме 5 млн. От второто правителство, само до сега в Общината са влезли още 3 млн, като се надявам да получим още 12 млн. за спортната зала, от която градът наистина се нуждае.”, каза кметът на Плевен проф. Стойков.

Той допълни, че ако до 2020 година в Плевен не влязат още 400 млн. лв., това би било голяма загуба за Общината и за хората най-вече. Той обясни, че след 2020 година пари от ЕС вече няма да се отпускат за инфраструктура, строителство и т.н., така че шансът ни е сега. Кметът на Плевен пожела на всички празнуващи здраве, щастие и всяка следваща година да виждат добрите промени, които да правят село Николаево все по-хубаво и уредено.