Организират богата програма за 70-годишнината на град Левски

Празничните събития ще продължат 3 дни

Община Левски обяви тържествената програма за 70-годишнината на града.

В периода 15-17 юли жителите и гостите ще бъдат забавлявани от различни мероприятия - Младежки рок фестивал; изложба «Ние опознаваме биоразнообразието» по проект на Регионален бизнес център-Плевен; изложба «Градът през моя обектив» на Лилия Василева - любител-фотограф и представяне на експозиция със снимки от миналото на град Левски; изложба- живопис, графика, приложно изкуство и скулптура на творци от Левски и Павликени - организатори Община Левски и галерия «Вист». Празничният ден ще завърши с концерт на Джон Лоутън и БТР на откритата сцена пред Общината от 20:00ч.

Програмата за 18 юли включва - Тържествена сесия на Общински съвет–Левски от 10:30 ч.; Церемония по издигане знамето на Община Левски от 11 ч.; Водосвет за здравето и благоденствието на града и жителите му; Шествие до паметника на Васил Левски. За 14:00ч. е предвидено и състезание по плуване на Общински плувен комплекс, а от 20:00ч. ще се извърши Приветствие по повод 70-та годишнина на града от Кмета на Общината.

Празничният концерт ще е с участието на Вокална формация „Децата на град Левски” с худ.ръководител Бойка Русанова; Мажоретен състав на Левски, с худ.ръководител Валя Маркова; „Фолклорна приказка” композиция на Танцов състав „Сборенка” с худ. ръководители Дарина Богданова и Радослав Славеев; Женска група за обработен фолклор с худ. ръководител Румен Люцканов и солисти Стефка Звездомирова, Христина Събева, Ани Антонова и Радослав Славеев. Гостите, които ще забавляват публиката, са Дуо „ВалДи”- Валди Тотев и Дими Димитрова, Ралица Ангелова и Драгомир Драганов. От 22:00 ч. празнична заря ще освети небето над града.