Бащата на Вероника: Главата й беше накълцана като пъпеш, а убиецът иска съкратен процес...

Ще излезе на свобода след няколко години и пак ще извърши престъпление, опасява се таткото

"Какво е съдействал на разследването - че е убил детето ми ли? Като я видях в моргата на какво я е направил, мисля, че като колят прасе, има повече човещина. Направо главата й беше накълцана като пъпеш. И на такъв човек да му се размине, не мога да се побера в кожата си". Това споделя бащата на зверски убитата студентка Вероника Здравкова. 23-годишното момиче загина на 28 февруари във Велико Търново, посечено от ръката на закоравелия рецидивист Илиян Здравковв-Зико. Трайчо Трайков допълва пред "24 часа", че е притеснен, че присъдата на убиеца на дъщеря му може да падне под 30 години, както стана с килъра на красавицата Хюлия Маджар от варненското село Белоградец.

"Каквото той каже, съгласяваме се с него. Защото е направил самопризнания и съжалявал, са длъжни да уважат молбата му за съкратен процес при наличие на 8-о престъпление. Това му е схемата. Докато законът не вземе да разграничава престъпниците, този изверг ще излезе на свобода след няколко години, а преди това ще мине на по-лек режим, ще го пуснат и пак ще извърши престъпление. Ето, случаят в Бургас с намушканата млада жена го показва. Реално всички трябва да помислят и да спрат това. Дано горестоящите да ни чуят", надява се покрусеният баща.

Той обяснява, че подготвят за внасяне в парламента над 3000 подписа, събрани след убийството на Вероника, с искане за връщане на смъртното наказание.

"Вече съм наясно, че не може да се върне, защото сме в Европейския съюз, но като гледам закона и конституцията, мисля, че може да се направи нещо и Илиян да получи максимална присъда”, категоричен е Трайков.