Никополчанка сред номинираните в инициативата „Пазител на традициите“ 2015

Предложението е направено от Иван Звездев

Националната инициатива „Пазител на традициите“ номинира за първи път в категория „Готварство и кулинария“ (големи) Мария Антонова Иванова – секретар на НЧ "Петър Парчевич-1927“ с. Асеново, община Никопол.

Предложението е направено от кулинарния водещ Иван Звездев, извести местното управление. Всеки може да даде своя глас и да подкрепи Мария Иванова, която вече 45 години не щади енергия и време в името на една кауза - приобщаване на съмишленици и последователи за национално и културно израстване на хората. Гласуването може да се осъществи на официалната уеб страница на Община Никопол.

“Пазител на Традициите” е уникална по рода си национална инициатива, която цели да подкрепи и стимулира работата на творци и организации от различни области на изкуството, занаятите и традиционната българска кулинария, като покаже на обществото начина, по който те работят, за да съхранят изконните ценности, бит и обичаи на България, претворявайки ги в изкуство. Инициативата се провежда за шеста поредна година, като всеки път на специална церемония се отличават най–добрите постижения в тази насока с приза “Пазител на традициите” в различни категории. Повече информация може да се намери на pazitelnatradiciite.com.