С носталгия по бирфестовете и Кембълът

Животът

09-07-2015, 15:10

Автор:

Георги Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

2 години затвор за смъртта на Кембъла

Читатели ни питат защо вече няма летни бирфестове в Плевен

Летните жеги през юли и август с носталгия напомнят на плевенчани за ежегодните бирфестове, които се провеждаха на центъра. До преди десетина години се бе превърнало в традиция през топлите месеци на площада да се опъват големи шатри, да се леят тонове бира и да гостуват известни музикални звезди. Много често вечерите завършваха и с огромно хоро под звуците на песента "Бяла роза". За съжаление тези мероприятия отдавна не са актуални в България и се провеждат все още на много малко места. Причините са както финансови, така и организационни.

А пък го няма и техният основен мотор - шоуменът Емил Трифонов, по-известен като Кембълът, който загина в катастрофа през 2007 година.

Кембълът, който държеше на пълния член в псевдонима си, е роден в Бяла Слатина, но неведнъж е споделял, че Плевен е градът на сърцето му и слабостта му към нашия край не е случайна. Последната му приятелка също беше оттук.

Шоуменът беше ненадминат в забавата и всяка вечер по време на бирфестовете организираше караоке конкурси и други игри, ръсеше лафове и караше хората да забравят за проблемите си. Възможно е отново да има подобен тип веселби, но без нашия приятел Кембълът, те едва ли ще са същите...