ВСС избра Палмира Атанасова за председател на Районен съд - Левски

Кандидатурата на съдия Атанасова бе подкрепена от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов

Висшият съдебен съвет избра за втори мандат с 21 гласа „за”, 0 „против” и 1 „въздържал се” Палмира Димитрова Атанасова за председател на Районен съд – Левски.

Съдия Атанасова има над 15 години юридически стаж, от който над 13 години като следовател и съдия. Била е помощник следовател в Окръжна следствена служба – Плевен – Териториално следствен отдел – Левски. От 2001г. е съдия в Районен съд – Левски, а от 21.06.2010г. e негов административен ръководител.

В Концепцията си за стратегическо управление Палмира Атанасова набелязва цели за развитие, чрез които ще се продължи и надгради постигнатото през първия й мандат на административен ръководител. Предложените мерки за тяхното реализиране са фокусирани върху гарантиране на оптимално качество на правораздавателната дейност и високо ниво на административното обслужване; навременно констатиране и анализ на възникнали проблеми, намиране на индивидуален подход и своевременни и адекватни управленски решения; запазване на екипния принцип на работа; продължаване на практиката за упражняване на ежемесечен контрол върху спазване на сроковете за насрочване и разглеждане на делата и изготвяне на съдебните актове; повишаване квалификацията на съдиите и съдебните служители; подобряване на техническата база чрез поетапна подмяна на амортизираната техника, съобщават от информационния център на ВСС.

Кандидатурата на съдия Атанасова бе подкрепена от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, който се позова на успешния й първи мандат като гаранция за развитие на постигнатото и надграждане на установените добри практики - бързо решаване на делата, добри колегиални отношения и положителни констатации от проверките на Инспектората към ВСС.

В подкрепа на съдия Атанасова се изказа и членът на ВСС Галя Георгиева, която сподели личните си впечатления при атестирането на кандидата - изключително добронамерена, добре организирана, успяла да сплоти колектива и да извърши ремонт на съдебната сграда.