Плевен сред най-активните в благотворителната акция "Капачки в действие"

Кампанията е организирана на доброволен принцип и работи с постоянна помощ от доброволци

Налице е вече 11-и тон събрани и предадени за рециклиране пластмасови капачки с благородна и екологична цел в кампанията "Капачки в действие". Цяла България се включва в зелената благотворителна кауза с цел подпомагане на децата в неравностойно положение и на опазване на чистота на околната среда в страната.

Пластмасови капачки от всякакъв вид се събират в детски градини и ясли, училища, университети, институции, частни български и международни компании, заведения за обществено хранене, читалища и други.

Едни от най-активните места в България са във Варна, Видин, София, Пловдив, Кюстендил, Плевен и др. Припомняме, че второкласници от СОУ "Иван Вазов" също подпомогнаха кампанията, за което получиха и благодарствено писмо от организаторите.

11-ият уред е отново хладилник. Той е дарен на новосъздадения Център за обществена подкрепа в кв. "Факултета" в столицата. Центърът ще предоставя услугата "полудневна градинска група" за деца от 3 до 6-годишна възраст от уязвимите общности. Целта ѝ е превенция на изоставянето, повишаване на училищната готовност и повишаване на качеството на грижата за детето в семейна среда за деца от уязвимите социални групи. В самата детска градина също ще се събират пластмасови капачки в подкрепа на каузата на кампанията, за да участват в следващи дарения за други социални услуги в България.

Кампанията "Капачки в действие" е организирана на доброволен принцип и работи с постоянна помощ от доброволци, няма краен срок и постоянно се развива. Може да се включи всеки и да стане част от каузата, която променя обществото ни към по-добро и създава устойчив модел на поведение за малки и големи.