Люпко Петрович дебютира с Литекс срещу Спартак (Плевен)

Мачът е нa 15 юли от 20:00 часа в Ловеч

Поредният дебют на Люпко Петрович като старши треньор на Литекс ще е срещу плевенския Спартак. Мачът е в сряда, 15 юли от 20:00 часа в Ловеч. Двубоят с плевенчани ще е единствената проверка за сръбската треньорска легенда начело на "оранжевите" преди съботния сблъсък от първенството на А група с шампиона Лудогорец (Разград).

Заради контролата с Литекс отпадна спарингът на спартаковци със Септември (София), който трябваше да се проведе на 15 юли, съобщава "Спортал".

"Отборът на Литекс продължава да е изключително добър и аз без да се замислям приех поканата. Вярвам, че мога да изпълня изискванията. Не искам сега да говоря за титли, защото това само ще мотивира Лудогорец. Но този път ще се опитам хората тук да ме запомнят. Ще е хубаво да спечелим титлата, но аз обещавам да се хвърлим за Купата и да играем добър футбол. Толкова ви казвам за първия си ден, даже може би ви разкрих прекалено много", сподели Люпко Петрович пред изданието "Журнал".

Люпко Петрович няма нужда от по-особено представяне. Самият факт , че като наставник на Цървена Звезда е носител на Купата на Европейските шампиони през 1991г е красноречив за успешната му кариера. В богатата му визитка личат трофеи на три континента, както и налагането и съвместната работа с десетки знаменити футболисти.

Двата му престоя в Ловеч също са белязани от паметни за историята на клуба триумфи. През 2004г. с оранжевите той печели Купата на България, побеждавайки с човек по-малко на финала ЦСКА в инфарктен мач и изпълнение на дузпи. През сезон 2005/06 ловчанлии пък записаха със сръбския специалист начело най-впечатляващото си представяне в евротурнирите. Литекс игра общо 10 мача и не само се класира за груповата фаза на УЕФА, но и стигна до 1/16 финал срещу френския Страсбург. Активът на Люпко с Литекс в официални двубои във всички надпревари е 93 мача, в които е постигнал 57 победи, 19 равенства и 17 загуби.