Активисти на Младежи ГЕРБ - Плевен участваха в Северозападен младежки форум

Във форума се включиха Цецка Цачева, Цветан Цветанов и Томислав Дончев

Активисти на Младежи ГЕРБ Плевен взеха участие в Северозападен младежки форум – „Политика за Северозапада – време за действие”, който се проведе от 10 до 12 юли в гр. Враца. Областният координатор, областният организационен секретар, както и членове на М ГЕРБ Плевен от цялата област участваха във форума, като се включиха в дискусията с Цецка Цачева – председател на 43-то Народно събрание, Цветан Цветанов – зам.председател на ПП ГЕРБ, Томислав Дончев – вицепремиер, Георг Георгиев – председател на МГЕРБ и народен представител.

Волята на правителството за промяна на Северозападна България е факт. Това каза председателят на 43-ото Народно събрание Цецка Цачева по време на откриването на форума. Цачева посочи, че най-голямото предимство на региона е река Дунав. „Убедена съм, че всички заедно ще направим така, че след местните избори ГЕРБ да присъства максимално в петте области на нашия регион. Това, че ръководството на ГЕРБ залага на Калин Каменов за носител на новото във Враца, говори за доверието, което имаме към Вас, младите хора. Цецка Цачева отговори на актуални въпроси на представителите на МГЕРБ от Северозападна България, които се интересуваха както от политическата ситуация в страната, така и от възможностите за образование и развитие на младите хора в региона.

Народният представител и областен координатор на ГЕРБ във Враца Петя Аврамова заяви, че северозападния младежки форум демонстрира желанието на ГЕРБ за създаване и провеждане на политики за развитие в региона. „Волята на правителството и на народните представители за развитие на Северозапада трябва да бъдат съчетани с Вашите усилия, младите хора“, подчерта Аврамова. Председателят на МГЕРБ и народен представител Георг Георгиев посочи, че днес, по време на правителството на Бойко Борисов, България е в топ пет на държавите, усвояващи европейски средства. „Няма причина Северозападният регион да не бъде част от просперитета на държавата, който наблюдаваме в момента. Кадърното местно управление е това, което може да донесе развитие. Сигурен съм, че именно от Враца може да тръгне промяната за целия регион. Калин Каменов е доказал, че успява. Вярвам, че след четири години ще можем да се поздравим за успехите на Северозапада“, заяви Георгиев. Младежите се включиха в множество инициативи. „Ръка за ръка заедно всички ние можем да си помогнем, време е за действие – обединени за Северозапада.” – сподели Спас Каменов, областен координатор на МГЕРБ Плевен. Рангел Трифонов от фондация „Конрад Аденауер“ представи дейността на фондацията и акцентира върху успешното партньорство с ПП ГЕРБ и Младежи ГЕРБ. На форума присъстват вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, заместник-министърът по регионално развитие и благоустройство Деница Николова, заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов, народните представители Владимир Тошев, Красен Кръстев и Антон Долапчиев, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев, Ева Паунова и Андрей Новаков.