50 кила контрабанден тютюн иззе плевенската полиция при поредна акция

Нови актове и бързи производства срещу търговците на пазара

50 килограма контрабанден тютюн иззеха служители на ОДМВР – Плевен при мащабна акция по линия "Акцизи". Материалите са внесени в прокуратурата, съобщават от полицията.

На 16 юли 2015 година за времето от 7 часа до 16 часа в района на пазар в Плевен са проверени 52-годишна, 35-годишна, 29-годишна и 38-годишна. От тях са иззети 1.370 кт насипен тютюн. Съставени са четири акта по Наредба № 14 на ОБС - Плевен.

Същия ден за времето от 7 часа до 8 часа на същия пазар служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОД МВР - Плевен са извършили проверка на 45-годишна от село Буковлък. В момент на слизането на жената от "Опел Вектра", собственост и управляван от 47-годишен от същото село, са установени в багажника на автомобила 25 полиетиленови чанти, напълнени тютюн с общо тегло около 23,5 кг. По време на проверката 45-годишната е заявила, че акцизната стока е нейна и съответно я е предала с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234 от НК с нанесена щета на републиканския бюджет от невнесен акциз в размер на около 3 500 лв.

Около 17:30 часа в град Долни Дъбник на улица "Генерал Скобелев" служители на РУ на МВР Долни Дъбник и сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОД на МВР - Плевен извършват проверка на "Опел Вектра", управляван от 31-годишен от село Буковлък. В автомобила са намерени два бели сезалени чувала и 5 полиетиленови чанти, съдържащи тютюн с общо тегло около 25 кг. Нередовната стока е на пътничка в "Опел"-а – 27-годишна от същото село. Тя е предала тютюна с протокол за доброволно предаване като изрично е заявила, че е нейн. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.234 от НК. Нанесената щета на републиканския бюджет от невнесения акциз е в размер на около 3 800 лв.