Самотна майка с три деца от Плевен намери подкрепа

Случаят на Верджиния се прочу с това, че беше намерена бременна с третото си дете да обикаля по кофите за смет

Народният представител от ГЕРБ Владислав Николов помогна на самотна майка от Плевен, информират от пресцентъра на партията. Верджиния Стамболиева е самотна майка с три деца, които учат, като две от децата са настанени на седмична грижа в интерната в село Мечка. Той осигури бои и строителни материали, за да подобри условията в къщата, където е настанена. Доброволци от Националното сдружение на сираците в България и двамата и синове вече са измазали едната стая и следващата седмица със съдействието на Общинското предприятие „Жилфонд“ Плевен ще се смени ел. инсталацията и ще бъде направен ремонт на банята и тоалетната, където няма дори осветление.

През 2009 година случаят на Верджиния се прочу в медиите с това, че беше намерена бременна с третото си дете да обикаля по кофите за смет за да търси препитание за децата си. Със съдействието на будни граждани от Администрацията на Президента тогава пишат писмо до Община Плевен и тя е настанена в общинско жилище, заедно с трите си деца.

Доходите на Верджиния са недостатъчни да издържа децата се и поради това търси активно работа. От дирекция „Бюро по труда“ Плевен са поели ангажимент да намерят подходяща работа за Верджиния за да може да посреща нуждите си.

Председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов благодари за активната и всеотдайна подкрепа на народния представител Владислав Николов, който получи през месец април в рамките на организираната кампания „Фестивал на красотата – Плевен 2015“ най-високо отличие на Сдружението „Почетен член“.