Одобриха проекта на Плана за устойчива градска мобилност на Плевен за 2015-2025 г.

По този повод бе свикан Консултативен съвет по транспорта към Община Плевен

Община Плевен изготви План за устойчива градска мобилност на Плевен за периода 2015-2025 г. в обхвата на изпълнение на Проект „BUMP – Планове за устойчива градска мобилност”, финансиран от Хоризонтална програма „Интелигентна енергия-Европа” на Европейския съюз.

Във връзка с одобряване на проекта на документа бе проведено обществено обсъждане за внасяне на изменения и допълнения по текста на Плана за устойчива градска мобилност на Плевен за периода 2015-2025 г.

По този повод на 17 юли 2015 г. бе свикан Консултативен съвет по транспорта към Община Плевен, съобщават от местната администрация.

На публичния форум присъстваха представители на заинтересованите страни: Общинска администрация, РЗИ, РИОСВ, „Тролейбусен транспорт”, ОД на МВР и други. На заседанието бяха обсъдени в детайли всички разписани дейности, разпределени по мерки и приоритети. Беше поставен акцент върху прилагането на повече насърчаващи градската мобилност мерки, отколкото налагането на санкции при констатирани нарушения. Предстои внасяне проекта на документа за приемане на плана на сесия на Общински съвет.

С разработването на План за устойчива градска мобилност на Плевен за периода 2015-2025 г. Община Плевен е на път да създаде пълен пакет от стратегически документи за управление и контрол на транспорта и трафика, след като през 2012 г. бе изготвен Интегриран план за градски транспорт, а през 2014 г. – Регионален ИТС (Интелигентни транспортни системи) план за действие.