Лятната ваканция е състояние на духа

Къде да разпуснем - сред прохладната планина или сред слънчевите морски вълни?

Лятната ваканция е състояние на духа и точно от него зависи избора за почивка под топлите слънчеви лъчи. Разгарът на лятото е идеалното време да се откъснем от рутинното ежедневие и да се пренесем в света на безгрижните летни дни, за които сме си мечтали.

Ако сте с по-авантюристичен дух то вероятно вашето райско място за почивка през лятото ще се окаже прохладата на високите планини зелени. Раят е там, на върха, и само небето ще е граница. Магията на величествените ни гори, реки, поляни и пр. въздейства на късметлиите, които знаят как да си прекарат времето на чист въздух. Планината е избор на усещане, на духовно зареждане и директен контакт с природата, за който жадуват повечето граждани през годината, на които им е писнало натовареността и стреса в ежедневието. Не случайно хората на изкуството са именно тези, които възпяват и прославят грандиозно природните богатства и изтъкват предимствата на избора за запълване на ценното ни време.

Не са малцина и тези, които „следват традицията“ и копнеят за плаж и море. Морският бриз гали сетивата им за приключения сред плискащите вълни. Слънцето за тях е най-важният фактор през лятото и правят всичко възможно, за да придобият желания тен. Точно затова и съчетанието от прохладата на морската вода прави лятната почивка на море номер 1. Не са за изключване и свежите вечери, които се превръщат в атракционно място за забавления, купони и запознанства. Затова улиците по курортите са винаги пълни и човек сам да е, няма да го обземе скука нито веднъж. Оживеността, адреналина и нощите, в които рядко се спи, са именно двигателя на лятната енергия за избор на море.