Плевенчани влизат в битка за "Златният Орфей 2015"

Песни на Максим Горанов и Милен Македонски ще участват на възраждащия се фестивал

Ясни са песните, класирани за финала на възраждащия се навръх 50-годишнината си фестивал "Златният Орфей 2015". Събитието ще се състои на 31 август, 1 и 2 септември в Слънчев бряг, научи Plevenutre.bg.

Звезди от всички браншове - от поп и рок до джаз влизат в битка за статуетката. Сред имената са Дичо, Кичка Бодурова, Панайот Панайтов, ПИФ, Георги Станчев, Звезди Керимдчиев, Марги Хранова, Петя Буюклиева, Нора Караиванова и др. Ще има както утвърдени имена, така и дебютанти.

Сред авторите на 26-те песни-финалисти има и плевенско присъствие в лицето на двама композитори.

Песента "Река с милиони водопади“ е по музика и аранжимент на плевенчанина Милен Македонски, който е възпитаник на СМУ „Панайот Пипков”. Изпълнители на парчето ще са Маргарита Хранова и Пейо Филипов. Македонски е носител на редица призове, сред които и ІІІ-та награда на конкурса "Златният Арлекин" - Плевен от 2007 г. за песента "Непознати думи”, изпълнена от Ива Николова.

Песен с участието на Максим Горанов също е сред финалистите на "Орфея". "Мамо" е по аранжимент на рок музиканта, който няма нужда от представяне, а Антония Маркова от "Мюзик айдъл" е артистката, която я изпълнява.