Майор Костов: Пазете се от плевенските шофьори!

Водачите от Плевенско са сред най-агресивните на пътя, смята той

Денонощие без жертви на пътя е новина за сводката на Пътната полиция напоследък. Стотици загиват всяка година по родните шосета, а статистиката е плашеща особено на фона на демографската криза. В разгара на сезона на катастрофите бившият главен инспектор в столичния КАТ, определян като "гласа" на институцията дълги години - Красимир Костов, направи любопитно изказване в интервю за "Всеки ден".

"Често минавам по международния път Е-79. Кюстендилските, пернишките, благоевградските, врачанските, плевенските, видинските и пловдивските шофьори са изключително агресивни. Освен това обаче по този път минават и румънци за почивката в Гърция. Те също са много неумели и опасни шофьори. По-кротките и възпитаните водачи са смолянските, кърджалийските, разградските и търговищките. Там хората просто не са такива автохулигани", казва култовият майор, нашумял със странните си рисунки, с които илюстрираше проблемите на пътя.

Според него младите шофьори трябва да получават книжка с изпитателен срок, както е в други европейски страни.

"Работата е там, че има твърде много шофьори, които се предоверяват както на себе си, така и на мощните си автомобили - че са едва ли не безпогрешни и никога не биха ги вкарали в опасна ситуация. Такива хора губят чувството си за предпазливост. Един модерен автомобил и по силата на рекламите ви внушава, че е неуязвим, че винаги ще остане на четирите си колела и на лентата", допълва бившият главен инспектор в столичния КАТ